Izvještaji iz Kine i svijeta

Turska: Falun Dafa izložba fotografija održana u drevnom gradu Urfa

Clearharmony.net

15.12.2011.

Od 23. do 27. studenog 2011., u povijesnom gradu Urfa na jugoistoku Turske, Falun Dafa praktikanti su održali izložbu fotografija pod nazivom „Miroljubivo putovanje Falun Dafa“. Izložba je održana kako bi se podigla svijest o Falun Gongu i brutalnom progonu od strane kineskog komunističkog režima.

Izložba je svaki dan održavanja privukla mnoge posjetitelje

Gradonačelnik Urfe ( u sredini) i djelatnici na zajedničkoj fotografiji

Posjetitelji gledaju slike

Posjetitelji gledaju slike

Majka i njeno dvoje djece se informiraju o Falun Dafa

Posjetitelji uzimaju informativne materijale

Televizijski izvjestitelj snima izložbu

G. Mehmet Ucar, poznati kolekcionar

Prvog dana izložbe, nakon što je o tome bilo riječi na vijestima, tim s glavne radio postaje je došao na izložbu i napravili su 15. minutni izravni prijenos s izložbe. Gđa. Didem, poznata radio spikerica, pozvala je Falun Gong praktikante da naprave kratki uvod o praksi te je razgovarala o progonu Falun Gonga u Kini. Mnogi posjetitelji su došli pogledati izložbu nakon radijskog prijenosa.

U pet dana održavanja izložbe, veliki broj posjetitelja je došao pogledati slike. Izložba je također privukla i pažnju medija.

G. Remzi Kara, poznati slikar

Gradonačelnik Urfe, g. Ahmet Fakibaba, je također posjetio izložbu. Gradonačelnik je izjavio da su principi Falun Dafa „Istina, Dobrodušnost, Tolerancija“ jako važni. Izjavio je da je poruka izložbe jako dobra i inspirativna.

Nakon što je pogledao sve fotografije g. Mehmet Ucar, poznati kolekcionar, je dugo razgovarao sa Falun Gong praktikantom. G. Ucar je izjavio da je bio duboko dirnut fotografijama te se iskreno zahvalio Falun Gong praktikantima što su održali izložbu u Urfi.

Poznati lokalni umjetnik, g. Remzi Kara, posjetio je izložbu nekoliko puta. Rekao je da je impresioniran fotografijama i dobrotom Falun Dafa.

Zadnjeg dana izložbe, praktikanti su bili pozvani u Balikli Gol, područje uz jezero gdje je 20 ljudi željelo naučiti Falun Gong. Praktikanti koji su otišli pokazati vježbe su bili ljubazno primljeni.

Dvije velike novine u Turskoj, Hurriyet i Miliyet, su na državnoj razini izvjestile o Falun Gong izložbi i o aktivnostima podučavanja vježbi. Poznata televizijska stanica Kanal D je također napravila izvještaj o izložbi i o stanovnicima Urfe koji su učili Falun Gong vježbe.

Prijevod s engleskog:
http://www.clearharmony.net/articles/201112/57545.html